Janssons fristelse
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Intet svensk julbord uten Janssons! I følge usikre kilder har retten fått sitt navn etter operasangeren Pelle Janzon, som levde i siste halvdel av 1800-tallet, og var glad i både god mat og drikke. En av rettene som ble servert etter at teppet hadde falt, var denne potet- og ansjosgratengen, med rikelig øl og dram til.
Ingredienser
8 porsjoner
-
2 stk. løk i tynne skiver -
1 ss smør til steking -
700 g potet -
2 ss smør -
250 g ansjosfilet delt i to (og laken) -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
3 dl kremfløte -
4 ss griljermel
Slik gjør du
Server Janssons fristelse som et av flere tilbehør på et klassisk svensk julbord.
Du kan godt lage Janssons frestelse i god tid, og varme den opp i stekeovnen på 180 °C i ca 30 minutter. Dekk med bakepapir eller aluminiumsfolie.