Italiensk konfektkake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Konfekt er snadder, og enda bedre når den kommer i denne størrelsen. Server den ved siden av god kaffe, og skjær tynne skiver.
Ingredienser
porsjoner
-
115 g amarettikjeks -
350 g hakket kokesjokolade -
115 g kremost naturell -
3 ss matfløte -
1 stk. appelsin -
115 g tørkede jordbær -
55 g tørket aprikos -
1 ss solsikkeolje
Slik gjør du
- Smelt sjokoladen over vannbad. Det vil si; legg den hakkede sjokoladen i en skål. Sett skålen over en kjele med vann, og sett kjelen på middels varme på komfyren. Vannet må ikke komme opp i sjokoladen. Det vil ødelegge sjokoladen.
- Smelt kremosten i den smeltede sjokoladen. Ta bollen vekk fra kjelen og bland inn matfløten.
- Vask appelsinen godt. Riv skallet av halve appelsinen med et rivjern. Press saften av hele frukten. Hakk opp aprikos og jordbær og legg de i saften og skallet fra appelsinen.
- Bland frukten inn i sjokoladeblandingen. Knus amarettikjeksen og bland den inn i sjokoladen.
- Smør en liten glassbolle med oljen, og hell sjokoladeblandingen i bollen. Sett konfektkaken kjølig i minst fire timer.
Hvelv kaken ut av bollen. Skjær tynne skiver til servering.