Italiensk konfektkake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Konfekt er snadder, og enda bedre når den kommer i denne størrelsen. Server den ved siden av god kaffe, og skjær tynne skiver.

Ingredienser

porsjoner
  • 115 g amarettikjeks
  • 350 g hakket kokesjokolade
  • 115 g kremost naturell
  • 3 ss matfløte
  • 1 stk. appelsin
  • 115 g tørkede jordbær
  • 55 g tørket aprikos
  • 1 ss solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Smelt sjokoladen over vannbad. Det vil si; legg den hakkede sjokoladen i en skål. Sett skålen over en kjele med vann, og sett kjelen på middels varme på komfyren. Vannet må ikke komme opp i sjokoladen. Det vil ødelegge sjokoladen.
  2. Smelt kremosten i den smeltede sjokoladen. Ta bollen vekk fra kjelen og bland inn matfløten.
  3. Vask appelsinen godt. Riv skallet av halve appelsinen med et rivjern. Press saften av hele frukten. Hakk opp aprikos og jordbær og legg de i saften og skallet fra appelsinen.
  4. Bland frukten inn i sjokoladeblandingen. Knus amarettikjeksen og bland den inn i sjokoladen.
  5. Smør en liten glassbolle med oljen, og hell sjokoladeblandingen i bollen. Sett konfektkaken kjølig i minst fire timer.

 

Hvelv kaken ut av bollen. Skjær tynne skiver til servering.