Iskake med multer

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne iskaken har en deilig sprø bunn, en fløyelsmyk iskrem og er toppet med skogens gull - nemlig multer! En skikkelig festkake altså!

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 3 dl hasselnøtter eller mandler
  • 3 dl melis
  • 5 stk. eggehvite

Iskrem:

  • 5 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 5 stk. eggeplomme
  • 2 dl sukker
  • ca. 2,5 dl multer

Multecoulis:

  • ca. 2 dl multer
  • ca. 1 ss melis

Pynt:

  • 4 dl multer

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 160 °C.

2. Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Mal nøtter på kvern eller finhakk dem i matprosessor.

3. Stivpisk eggehvite, og vend inn melis og nøtter. Fordel røren i kakeformen og stek kakebunnen på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl i formen.

4. Legg gelatinplater i kaldt vann, ca. 5 minutter. Hell av vannet og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende vann. Rør til all gelatinen er oppløst.

5. Visp kremfløte stiv og sett den kaldt. Pisk eggeplomme og sukker til en tykk eggedosis. Vend inn pisket kremfløte og multer. Spe forsiktig med den smeltet gelatin i en tynn stråle, mens du blander forsiktig med en slikkepott.

6. Hell kremen over avkjølt kakebunn og sett forme i fryseren til isen har blitt stiv. 

7. Lag multecoulis. Kjør multene med en stavmikser eller i en hurtigmikser til en jevn masse. Hell de knuste bærene over i en sikt, bruk en slikkepott og gni massen gjennom sikten slik at du får en jevn, fin saus. Smak til multecoulisen med melis. 

7. Ta kaken ut av formen, og trekk av bakepapiret før kaken legges over på et fat. Pynt kaken med multer og multecoulis rett før servering.