Iskake med julekaker og marengs

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Festdessert nummer 1! Denne iskaken er ikke bare skikkelig digg, men kommer garantert til å være midtpunktet på nyttårsbordet! Deilig vaniljeis med silkemyk marengs og knasende julekaker! Blir det bedre? 

Ingredienser

8  porsjoner
  • 50 g hvit sukkerfondant
  • 3 stk. eggehvite
  • 225 g sukker
  • 1 boks vaniljeis

Pynt:

  • 12 stk. goro
  • 10 stk. marshmallows
  • 2 ss kakestrøssel

Slik gjør du

  1. Trill fondant til små kuler og sett til side sammen med resten av pynten. 
  2. Pisk eggehviter og litt salt på lav hastighet til det begynner å skumme. Skru opp hastigheten litt å pisk til skummet danner myke topper.
  3. Tilsett sukker litt etter litt og pisk til en blank og seig marengs. 
  4. Hold isboksen noen sekunder under lunkent vann så isen slipper boksen. 
  5. Ta av lokket og snu boksen over på et serveringsfat. 
  6. Pynt med goro på siden og smør marengsen på toppen av isen. 
  7. Har du en skibrenner eller crème brûléebrenner kan du brenne av marengsen litt slik at den får en fin lys brun farge. 
  8. Pynt med marshmallows, fondant og strøssel.
  9. Server med engang!

Lyst til å imponere gjestene litt ekstra? Pynt toppen med spiselige gullflak for en skikkelig showstopper!