Iskake med julekaker og marengs
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Festdessert nummer 1! Denne iskaken er ikke bare skikkelig digg, men kommer garantert til å være midtpunktet på nyttårsbordet! Deilig vaniljeis med silkemyk marengs og knasende julekaker! Blir det bedre?
Ingredienser
8 porsjoner
-
50 g hvit sukkerfondant -
3 stk. eggehvite -
225 g sukker -
1 boks vaniljeis
Pynt:
-
12 stk. goro -
10 stk. marshmallows -
2 ss kakestrøssel
Slik gjør du
- Trill fondant til små kuler og sett til side sammen med resten av pynten.
- Pisk eggehviter og litt salt på lav hastighet til det begynner å skumme. Skru opp hastigheten litt å pisk til skummet danner myke topper.
- Tilsett sukker litt etter litt og pisk til en blank og seig marengs.
- Hold isboksen noen sekunder under lunkent vann så isen slipper boksen.
- Ta av lokket og snu boksen over på et serveringsfat.
- Pynt med goro på siden og smør marengsen på toppen av isen.
- Har du en skibrenner eller crème brûléebrenner kan du brenne av marengsen litt slik at den får en fin lys brun farge.
- Pynt med marshmallows, fondant og strøssel.
- Server med engang!
Lyst til å imponere gjestene litt ekstra? Pynt toppen med spiselige gullflak for en skikkelig showstopper!