Iskake med jordbær
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Iskake med jordbær smaker både friskt og godt, og det beste av alt er at den kan lages ferdig i god tid og stå på vent i fryseren.
Ingredienser
10 porsjoner
Nøttebunn:
-
2,5 dl hasselnøtter eller mandler -
2,5 dl melis -
4 stk. eggehvite
Vaniljeis:
-
8 stk. eggeplomme -
2 dl melis -
2 stk. vaniljestang -
6 dl kremfløte
Pynt:
-
ca.
750 g jordbær
Slik gjør du
- Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig, men godt inn i nøtteblandingen.
- Ha røren i formen og glatt den til. Stek kaken i en smurt springform (22-24 cm) på nederste rille ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.
- Løsne nøttebunnen forsiktig fra formen, legg den på rist. Vask og tørk formen. Legg kakebunnen tilbake i formen.
- Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs, skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen.
- Mos 12-15 jordbær og bland med litt sukker. Hell ca. 1/3 av kremen i formen og fordel halvparten av jordbærmosen over. Gjenta prosessen og avslutt med resten av kremen.
- Sett kaken i dypfryseren. Dekk den med folie når kremen er stivnet på toppen. La kaken stå i dypfryser minst 4 timer. Ta den ut av dypfryseren ca. 1/2 time før servering.
Pynt iskaken med friske jordbær.
Senere på sommeren kan jordbærene erstattes med bringebær.