Iskake med jordbær

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Iskake med jordbær smaker både friskt og godt, og det beste av alt er at den kan lages ferdig i god tid og stå på vent i fryseren.

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 2,5 dl hasselnøtter eller mandler
  • 2,5 dl melis
  • 4 stk. eggehvite

Vaniljeis:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 2 dl melis
  • 2 stk. vaniljestang
  • 6 dl kremfløte

Pynt:

  • ca. 750 g jordbær

Slik gjør du

  1. Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig, men godt inn i nøtteblandingen.
  2. Ha røren i formen og glatt den til. Stek kaken i en smurt springform (22-24 cm) på nederste rille ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.
  3. Løsne nøttebunnen forsiktig fra formen, legg den på rist. Vask og tørk formen. Legg kakebunnen tilbake i formen.
  4. Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs, skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen.
  5. Mos 12-15 jordbær og bland med litt sukker. Hell ca. 1/3 av kremen i formen og fordel halvparten av jordbærmosen over. Gjenta prosessen og avslutt med resten av kremen.
  6. Sett kaken i dypfryseren. Dekk den med folie når kremen er stivnet på toppen. La kaken stå i dypfryser minst 4 timer. Ta den ut av dypfryseren ca. 1/2 time før servering.

Pynt iskaken med friske jordbær.

Senere på sommeren kan jordbærene erstattes med bringebær.