Is med blomster

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Supersøte små is med sitronsmak og spiselige blomster! Vi har pyntet dem med søte, små rosa sløyfer som passer perfekt når du skal servere venninnegjengen en liten avkjøling. 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 20 g spiselige blomster
  • ca. 2 dl lemonade , hylleblomstsaft, eplejuice eller en annen god saft

Slik gjør du

1. Skyll blomstene forsiktig i kaldt vann. La dem tørke. Plukk blomsterbladene fra stilkene.

2. Legg blomsterbladene i isformer. Vi har brukt stjerneformede, og disse får du kjøpt i hobbybutikker, men her kan du selvfølgelig også bruke andre former.

3. Hell på lemonade, hylleblomstsaft, eplejuice eller en annen god saft du liker. Husk bare å blande saften litt sterkere enn hva du vanligvis pleier å gjøre.

Dersom blomsterbladene flyter opp, sett formene i fryseren, etter ca. 1 time kan du presse blomsterbladene ned i den halvfrosne isen med en liten teskje.

4. Sett formene i fryseren. Stikk inn pinner når isen er halvfrossen. Pinnene får du kjøpt i hobbybutikker. La isen stå i fryseren til den har blitt helt stiv, 2-3 timer. 

Stemor, syrinblomst, løvemunn, ringblomst, geitrams, roser, nellik og løvetann er bare noen blomster som er spiselige. Bruk gjerne blomster fra hagen, og om du kjøper blomstene se til at det ikke har blitt brukt sprøytemidler på dem.

Pynt ispinnene med en liten sløyfe av silkebånd.