Injera

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I det nordøstre hjørnet av Afrika blir injera spist hver dag, og fungerer som både bestikk og brød. Injera er en tykk pannekake som tradisjonelt laget av teff, eller jyttemel, et naturlig glutenfritt mel fra en gressplante. Her er en oppskrift med hvete- og byggmel, som fungerer like bra.

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 pk gjær
  • 1 l vann
  • 500 g hvetemel
  • 500 g byggmel
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Løs opp gjær i vann og bland inn mel og salt. La røren stå i kjøleskap til neste dag.
  2. Tilsett litt mer vann om røren har tyknet i løpet av natten. Røren skal være tykk som en vaffelrøre.
  3. Varm en stor stekepanne og hell i røre slik at injeraen blir en halv centimeter tykk. Injera skal bare stekes på en side og er ferdig når røren har stivnet på oversiden og har fått en fin farge på undersiden.
  4. Løft ut av pannen og avkjøl på rist. Fortsett til du har stekt alle sammen.
Røren skal være tykk som vaffelrøre, og må få litt hjelp til å flyte utover i pannen. Når du spiser, river du av biter av injeraen og dypper den i sausen med fingrene.