Indrefilet av rein med karamelliserte epler
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Indrefilet av rein er kjempemørt og skikkelig godt. Med karamelliserte epler, sellerirotpuré og rødvinssaus får du en fantastisk deilig rett som bare MÅ prøves!
Ingredienser
porsjoner
-
600 g indrefilet av reinsdyr -
2 ss smør til steking -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
4 stilker frisk timian (kan sløyfes)
Rødvinssaus:
-
1 stk. sjalottløk -
2,5 dl rødvin -
2,5 dl viltkraft , eventuelt oksekraft -
50 g usaltet smør i terninger
Selleripuré:
-
800 g sellerirot -
2 dl matfløte -
1 ss smør
Karamelliserte epler:
-
3 stk. eple , gjerne norske -
1 ss smør -
1 ss sukker
Slik gjør du
- Start med sausen. Finhakk sjalottløk, og fres den raskt i en liten kjele med litt olje.
- Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" aktig konsistens), dette tar ca. 30 minutter.
- Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter.
- Skrell sellerirot og del den i store terninger. Kok selleriroten i en kjele med vann til den er mør.
- Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på kokeplaten. Damp selleriroten 1-2 minutter for å få bort overflødig væske. Rør underveis.
- Kjør selleriroten til en glatt puré med en stavmikser. Spe med matfløte, og ha i smør. Smak til med salt og pepper.
- Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i en varm stekepanne med smør, 1-2 minutter på hver side. Ha gjerne med noen stilker timian i stekepannen for ekstra smak. Legg kjøttet til hviling mens du steker eplene.
- Skjær epler i tynne skiver. Ha litt smør i stekepannen, og legg i eplene. Dryss på sukker, og stek eplene raskt på begge sider til de er gylne og lett karamelliserte.
- Gi sausen ett oppkok, og visp inn romtemperert smør rett før servering.
Server indrefilet av rein i tynne skiver med sellerirotpuré, karamelliserte epler og rødvinssaus. Pynt med timian og grovkvernet pepper.