Indrefilet av rein med karamelliserte epler

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Indrefilet av rein er kjempemørt og skikkelig godt. Med karamelliserte epler, sellerirotpuré og rødvinssaus får du en fantastisk deilig rett som bare MÅ prøves!

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g indrefilet av reinsdyr
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 stilker frisk timian (kan sløyfes)

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl viltkraft , eventuelt oksekraft
  • 50 g usaltet smør i terninger

Selleripuré:

  • 800 g sellerirot
  • 2 dl matfløte
  • 1 ss smør

Karamelliserte epler:

  • 3 stk. eple , gjerne norske
  • 1 ss smør
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

  1. Start med sausen. Finhakk sjalottløk, og fres den raskt i en liten kjele med litt olje.
  2. Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en "marmelade" aktig konsistens), dette tar ca. 30 minutter.
  3. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter.
  4. Skrell sellerirot og del den i store terninger. Kok selleriroten i en kjele med vann til den er mør. 
  5. Hell av kokevannet og sett kjelen tilbake på kokeplaten. Damp selleriroten 1-2 minutter for å få bort overflødig væske. Rør underveis. 
  6. Kjør selleriroten til en glatt puré med en stavmikser. Spe med matfløte, og ha i smør. Smak til med salt og pepper. 
  7. Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek kjøttet i en varm stekepanne med smør, 1-2 minutter på hver side. Ha gjerne med noen stilker timian i stekepannen for ekstra smak. Legg kjøttet til hviling mens du steker eplene.
  8. Skjær epler i tynne skiver. Ha litt smør i stekepannen, og legg i eplene. Dryss på sukker, og stek eplene raskt på begge sider til de er gylne og lett karamelliserte. 
  9. Gi sausen ett oppkok, og visp inn romtemperert smør rett før servering.

Server indrefilet av rein i tynne skiver med sellerirotpuré, karamelliserte epler og  rødvinssaus. Pynt med timian og grovkvernet pepper.