Hylleblomst- og appelsindram
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Lag din egen spennende dram av blomstrende svarthyll – spennende å servere til skalldyr, eller som basis i coctails. Du kan også lage likør ved å tilsette sukker etter at drammen er silt.
Ingredienser
0.5 liter:
-
30 stk. hylleblomstkroner -
skall av
1 stk. appelsin -
0,5 l vodka
Slik gjør du
- Bruk en saks og klipp av de tykkeste stilkene på blomsterkronene. Fyll et rengjort glass med blomster.
- Vask appelsinen godt i lunkent vann (bruk gjerne litt oppvaskmiddel og skyll godt) og skrell av det gule skallet med en potetskreller. Ha skallet i glasset og hell over vodka. Skru på lokk.
- Sett glasset mørkt i 4-5 dager. Snu det gjerne et par ganger per dag.
- Sil vodkaen gjennom sileklede eller et kaffefilter. Ønsker du dram, er den ferdig og kan helles tilbake på flasken.
- Ønsker du likør, tilsetter du ca 1 ½ dl sukker og rører til det er oppløst før du heller det på flaske.
Oppbevar mørkt – sollys vil påvirke fargen.
Du kan også bytte ut vodka med gin og appelsin med sitron.