Hvitløksgratinert spekeskinke og reker
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Den milde sødmen i reker passer ypperlig sammen med norsk spekeskinke. Hvitløksgratinert spekeskinke og reker egner seg utmerket på tapasbordet, som forrett eller som en liten kveldsrett.
Ingredienser
porsjoner
-
100 g spekeskinke i biter -
3 dl crème fraîche orginal, 35 % -
1 ss sitronsaft -
1 ss hakket frisk dill -
2 båter finhakket hvitløk -
1 stk. finhakket vårløk -
300 g pillede reker -
0,25 ts pepper -
100 g manchego eller annen smaksrik, fast ost
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 220 °C med grillelement.
- Bland alle ingrediensene unntatt reker og ost i en liten kjele og varm opp til kokepunktet under stadig røring.
- Fordel rekene i seks ildfaste former og hell den varme sausen over. Dryss revet ost på toppen.
- Sett formene på et stekebrett og sett brettet under grillelementet. Hold øye med ovnen hele tiden, slik at ikke osten blir brent.
- Ta formene ut av ovnen når osten har smeltet og fått en fin, gyllen farge.
Server med gjerne ristet brød og eventuelt en salat