Hvitløksgratinert spekeskinke og reker

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den milde sødmen i reker passer ypperlig sammen med norsk spekeskinke.  Hvitløksgratinert spekeskinke og reker egner seg utmerket på tapasbordet, som forrett eller som en liten kveldsrett.

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g spekeskinke i biter
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss hakket frisk dill
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk. finhakket vårløk
  • 300 g pillede reker
  • 0,25 ts pepper
  • 100 g manchego eller annen smaksrik, fast ost

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C med grillelement.
  2. Bland alle ingrediensene unntatt reker og ost i en liten kjele og varm opp til kokepunktet under stadig røring.
  3. Fordel rekene i seks ildfaste former og hell den varme sausen over. Dryss revet ost på toppen.
  4. Sett formene på et stekebrett og sett brettet under grillelementet. Hold øye med ovnen hele tiden, slik at ikke osten blir brent.
  5. Ta formene ut av ovnen når osten har smeltet og fått en fin, gyllen farge.

Server med gjerne ristet brød og eventuelt en salat