Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvit sjokolademousse

Hvit sjokolademousse

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g hvit sjokolade
  • 2,5 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 2 stk. romtempererte egg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sjokolademousse er alltid populært til dessert! Her er en enkel og god hvit sjokolademousse - supergodt servert sammen med friske bær. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g hvit sjokolade
  • 2,5 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 2 stk. romtempererte egg

Slik gjør du

  1. Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad. 
  2. Legg gelatin i bløt i 5 minutter. 
  3. Pisk kremfløte til en myk og lett krem. 
  4. Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen. 
  5. Rør inn romtempererte egg.
  6. Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke). 
  7. Fordel kremen i små porsjonsskåler eller ha den i en stor serveringsskål. 

Pynt med friske bær, revet sjokolade eller noe annet lekkert. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB13 16.04.2024 09:25:11