Hvit sjokolademousse
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Sjokolademousse er alltid populært til dessert! Her er en enkel og god hvit sjokolademousse - supergodt servert sammen med friske bær.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g hvit sjokolade -
2,5 stk. gelatinplater -
6 dl kremfløte -
2 stk. romtempererte egg
Slik gjør du
- Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad.
- Legg gelatin i bløt i 5 minutter.
- Pisk kremfløte til en myk og lett krem.
- Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen.
- Rør inn romtempererte egg.
- Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke).
- Fordel kremen i små porsjonsskåler eller ha den i en stor serveringsskål.
Pynt med friske bær, revet sjokolade eller noe annet lekkert.