Hvit sjokolademousse

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sjokolademousse er alltid populært til dessert! Her er en enkel og god hvit sjokolademousse - supergodt servert sammen med friske bær. 

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g hvit sjokolade
  • 2,5 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 2 stk. romtempererte egg

Slik gjør du

  1. Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad. 
  2. Legg gelatin i bløt i 5 minutter. 
  3. Pisk kremfløte til en myk og lett krem. 
  4. Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen. 
  5. Rør inn romtempererte egg.
  6. Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke). 
  7. Fordel kremen i små porsjonsskåler eller ha den i en stor serveringsskål. 

Pynt med friske bær, revet sjokolade eller noe annet lekkert.