Hønsesuppe som i Provence

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En god, hjemmelaget hønsekraft og det pillede hønsekjøttet danner basis i denne varmende tradisjonssuppen fra Syd-Frankrike.

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. kokt høne
  • 1,5 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
  • 4 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 stk. løk
  • 0,5 stk. fennikel (kan sløyfes)
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 boks hermetiske tomater
  • Revet skall og saft av 0,5 stk. appelsin
  • 2 ss frisk rosmarin

Slik gjør du

  1. Rens hønsekjøtt for skinn og ben. Skjær det opp i 2-3 cm store biter.
  2. Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløk. Fres alle grønnsakene i litt olje til løken er blank. Tilsett gurkemeie og la den frese med noen minutter.
  3. Tilsett hakkede tomater og hønsekraft. Kok opp, tilsett hønsekjøttet og la suppen trekke til grønnsakene er ferdig og kjøttet er varmt.
  4. Smak til med saft og skall av appelsin, salt og pepper.

Server suppen rykende varm med ferskt brød til.