Hønsesuppe som i Provence
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En god, hjemmelaget hønsekraft og det pillede hønsekjøttet danner basis i denne varmende tradisjonssuppen fra Syd-Frankrike.
Ingredienser
6 porsjoner
-
1 stk. kokt høne -
1,5 l hønsekraft (kraft fra kokt høne) -
4 stk. potet -
2 stk. gulrot -
0,5 stk. purre -
1 stk. løk -
0,5 stk. fennikel (kan sløyfes) -
4 båter hvitløk -
1 ts gurkemeie -
1 boks hermetiske tomater -
Revet skall og saft av
0,5 stk. appelsin -
2 ss frisk rosmarin
Slik gjør du
- Rens hønsekjøtt for skinn og ben. Skjær det opp i 2-3 cm store biter.
- Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløk. Fres alle grønnsakene i litt olje til løken er blank. Tilsett gurkemeie og la den frese med noen minutter.
- Tilsett hakkede tomater og hønsekraft. Kok opp, tilsett hønsekjøttet og la suppen trekke til grønnsakene er ferdig og kjøttet er varmt.
- Smak til med saft og skall av appelsin, salt og pepper.
Server suppen rykende varm med ferskt brød til.