Honningmarinade
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En nydelig honningmarinade med sennep, hvitløk og koriander. Kan brukes til all slags kjøtt og fisk. På grunn av honningen kan det være lurt å pensle med marinaden mot slutten av steketiden framfor å marinere før grilling.
Ingredienser
porsjoner
Nok til å marinere ca 800 g kjøtt eller fisk
-
2 ss honning -
2 ss sennep -
2 båter finhakket hvitløk -
1 ss hakket, frisk koriander -
1 ss sitronsaft -
4 ss olivenolje -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Rør sammen honning og sennep.
Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!
- Riv eller finhakk hvitløk og bland det inn i honningen sammen med frisk koriander, sitronsaft, olivenolje og pepper. La gjerne marinaden stå en stund og utvikle smak før du bruker den.