Honningmarinade

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En nydelig honningmarinade med sennep, hvitløk og koriander. Kan brukes til all slags kjøtt og fisk. På grunn av honningen kan det være lurt å pensle med marinaden mot slutten av steketiden framfor å marinere før grilling. 

Ingredienser

porsjoner

Nok til å marinere ca 800 g kjøtt eller fisk

  • 2 ss honning
  • 2 ss sennep
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss hakket, frisk koriander
  • 1 ss sitronsaft
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rør sammen honning og sennep.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge mellom. Lær mer her!

  2. Riv eller finhakk hvitløk og bland det inn i honningen sammen med frisk koriander, sitronsaft, olivenolje og pepper. La gjerne marinaden stå en stund og utvikle smak før du bruker den.