Hjortestek med fløtegratinerte poteter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjortekjøtt er mørt, velsmakende og saftig, og perfekt å servere til store anledninger. Her serverer vi den deilige hjortesteken på tradisjonelt vis med fløtegratinerte poteter, stekt sopp og rørte tyttebær. Velkommen til fest!

Ingredienser

6  porsjoner
  • 2 kg hjortestek
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 6 stk. einebær
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2,5 dl vann

Fløtegratinerte poteter:

  • 12 stk. potet
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss smør
  • 4 dl kremfløte
  • 1 dl revet ost

Stekt sopp:

  • 300 g aromasopp
  • 300 g østerssopp
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ss finhakket bladpersille

Slik gjør du

Server hjortesteken med fløtegratinerte poteter, stekt sopp og rørte tyttebær. Grønnsaker som rosenkål, gulrot, persillerot, brokkoli eller aspargesbønner smaker også godt til.