Hjortestek med fløtegratinerte poteter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hjortekjøtt er mørt, velsmakende og saftig, og perfekt å servere til store anledninger. Her serverer vi den deilige hjortesteken på tradisjonelt vis med fløtegratinerte poteter, stekt sopp og rørte tyttebær. Velkommen til fest!
Ingredienser
6 porsjoner
-
2 kg hjortestek -
1,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
6 stk. einebær -
2 stk. gulrot -
2 stk. sjalottløk -
2,5 dl vann
Fløtegratinerte poteter:
-
12 stk. potet -
1 stk. løk -
3 båter hvitløk -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
1 ss smør -
4 dl kremfløte -
1 dl revet ost
Stekt sopp:
-
300 g aromasopp -
300 g østerssopp -
1 ss olivenolje -
1 ss smør -
saften av
1 stk. sitron -
2 ss finhakket bladpersille
Slik gjør du
Server hjortesteken med fløtegratinerte poteter, stekt sopp og rørte tyttebær. Grønnsaker som rosenkål, gulrot, persillerot, brokkoli eller aspargesbønner smaker også godt til.