Hjemmelaget majones

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hjemmelaget majones er enkelt å lage og smaker mye bedre enn den du får i butikken. Trikset er å bruke ingredienser med samme temperatur, og å være veldig tålmodig når man sper med oljen.

Ingredienser

  • 2 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss sitronsaft eller vineddik
  • 1 ts dijonsennep
  • ca. 4 dl nøytral nøytral olje
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Bruk en bolle som ikke er for stor og vid og en god visp. En hurtigmikser eller stavmikser er også supert å bruke. Sørg for at alle ingrediensene har samme temperatur (kjøleskap- eller romtemperatur), og vær tålmodig og forsiktig når du begynner å spe med olje. Etter hvert, når du ser at du har en god emulsjon, kan du spe raskere.

1. Rør eggeplommer med salt til de er lyse og tykke. Ha i krydder og halvparten av sitronsaft/eddik.

2. Spe forsiktig med olje mens du fortsetter å vispe – en teskje av gangen er nok. Øk etterhvert mengden olje. Pass på at majonesen hele tiden er glatt og blank. Blir den tynnere er det fare for at den skiller seg. Du kan redde majonesen ved å tilsette litt vann før du fortsetter å spe, eller la være å tilsette resten av oljen.

3. Smak til med krydder og sitron/eddik.

Ferdig majones skal være så tykk at den holder fasongen