Helstekt kalkun med linsesalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Helstekt kalkun er i god gang med å innta ledelsen som den mest populære retten på nyttårsaften. Og visst er det flott festmat! Linsesalaten kan du lage i god tid, og kalkunen klarer seg nesten selv i ovnen. Det gir deg tid til både å slappe av, og til å pynte til den store festen.
Ingredienser
8 porsjoner
-
100 g smør til pensling -
1,5 ts salt -
1,5 ts pepper -
3 dl vann
Linsesalat:
-
500 g puylinser -
2 stk. granateple -
2 poser babyspinat -
0,5 potte frisk basilikum -
1 bunt vårløk -
200 g fetaost
Dressing:
-
2 ts dijonsennep -
1 ss sukker eller honning -
3 ss eplecidereddik , evt. rødvinseddik -
1 båt hvitløk -
1 ts salt , gjerne urtesalt -
0,5 ts pepper -
1 dl olivenolje eller rapsolje
Slik gjør du