Helstekt indrefilet med fløtegratinerte poteter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt indrefilet av storfe gir så mørt og saftig kjøtt at det nesten smelter i munnen. Sammen med fløtegratinerte poteter, rik rødvinssaus og smørstekte grønnsaker. Enkel å lykkes med når du har mange gjester til bords!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg indrefilet av storfe
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør

Fløtegratinerte poteter:

  • 4 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 båt hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • ca. 1 kg potet
  • 2 dl revet ost
  • 1 ss smør

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 ss rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 400 g sopp
  • 350 g sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 200 g aspargesbønner

Slik gjør du

Skjær indrefilet i jevne store skiver, og server sammen med fløtegratinerte poteter, smørstekte grønnsaker og rødvinssaus. 

bar