Gulrot med fetaostkrem

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulrot med fetaostkrem er en fin forrett når du ønsker noe lett og friskt på bordet. Her laget på samme måte som hasselbackpotet - som gjør gulroten ekstra saftig og god. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 100 g fetaost
  • 4 ss lettrømme
  • 2 ss pistasjnøtter
  • 2 ss frisk persille
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skrell gulrot og skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.

Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.

  1. Sett gulrøttene i en smurt ildfast form, pensle med smør og krydre med salt og pepper. 
  2. Sett formen midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 30 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Steketiden kan variere noe med størrelsen på gulrøttene.
  3. Rør sammen fetaost, rømme, salt og pepper. 
  4. Finhakk pistasjnøtter og persille. 
  5. Ha fetaostkremen på en tallerken, etterfulgt av gulrøtter, pistasjnøtter, persille og olivenolje.