Gulrot med fetaostkrem
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Gulrot med fetaostkrem er en fin forrett når du ønsker noe lett og friskt på bordet. Her laget på samme måte som hasselbackpotet - som gjør gulroten ekstra saftig og god.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. gulrot -
2 ss smør -
100 g fetaost -
4 ss lettrømme -
2 ss pistasjnøtter -
2 ss frisk persille -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Skrell gulrot og skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom - de skal henge sammen i bunnen.
Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.
- Sett gulrøttene i en smurt ildfast form, pensle med smør og krydre med salt og pepper.
- Sett formen midt i ovnen på 225 °C og stek i ca. 30 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Steketiden kan variere noe med størrelsen på gulrøttene.
- Rør sammen fetaost, rømme, salt og pepper.
- Finhakk pistasjnøtter og persille.
- Ha fetaostkremen på en tallerken, etterfulgt av gulrøtter, pistasjnøtter, persille og olivenolje.