Grønnsaksrøsti med fenalår

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grønnsaksrøsti, eller rivekaker om du vil, er like enkelt å servere som vafler når du får gjester som stikker innom. Server røstiene med fenalår, rømme og gressløk.

Ingredienser

porsjoner

Grønnsaksrøsti:

  • 8 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 100 g kålrot
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

  • 16 skiver fenalår
  • 3 dl lettrømme
  • 2 ss finhakket frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Skrell poteter, gulrøtter og kålrot og riv grønnsakene på et rivjern.
  2. Legg grønnsakene over på et kjøkkenhåndkle og klem ut så mye vann du klarer. Ha grønnsakene tilbake i en bolle og bland inn salt og pepper.
  3. Varm opp en stekepanne og ha i olje. Klem ut små grønnsaksrøsti og stek dem gylne på begge sider.

Server grønnsaksrøstiene med rømme, skiver av fenalår og gressløk.