Grillspyd med breiflabb
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Fisk på grillen kan være en utfordring, men breiflabb er er unntak. Med sitt faste, hummeraktige kjøtt er det perfekt å grille, og smaken er helt nydelig. Dette er enkel og uljålete luksusmat.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g breiflabbfilet -
3 stk. lime -
2 ss nøytral olje til pensling -
250 g aspargesbønner -
1 pose blandet babybladsalat á 65 g -
2 ss olivenolje
Slik gjør du
- Skjær av alle hinner på breiflabbfileten og skjær den i store biter, ca. 4x4 cm. Skjær lime i tynne skiver. Bruk to lange grillspyd sammen, og tre fisk og lime på spydene annenhver gang. Krydre med litt salt og pepper.
- Pensle varm grill med litt olje og legg spydene på grillen. Grill dem i 3-4 minutter på hver side, og flytt dem over på en kjøligere del av grillen i 3-4 minutter for å hvile.
- Forvell aspargesbønner raskt i lettsaltet vann og la dem renne av seg. Legg salat og aspargesbønner på et fat og legg fiskespydene oppå. Drypp over litt flaksalt, olivenolje og limesaft.
Å grille fisk til mange på denne måten er lurt og enkelt. Bruk fiskeslag som ikke flaker seg, for eksempel kveite, steinbit, laks og ørret. Lime kan byttes ut med sitron, løk eller andre grønnsaker.