Grillet paprikasalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Paprika får en fantastisk god og søt smak når den grilles. Med salt fetaost, urter og pinjekjerner blir denne grillede paprikasalaten et knallgodt tilbehør til grillmaten.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. rød paprika -
2 stk. oransje paprika -
2 stk. gul paprika -
4 ss pinjekjerner -
100 g fetaost -
2 ss grovhakket bladpersille , eller andre urter -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Del paprika i fire, og ta ut kjernen.
- Pensle paprikabitene med litt olje og legg dem på grillen med skinnsiden ned. La dem grille i 5-10 minutter, eller til skinnet er sort og paprikaene er møre. Du kan også legge dem på et bakepapirkledd stekebrett og grille dem på øverste rille i stekeovn på 250 °C.
- Legg den grillede paprikaen i en bolle og dekk med plastfolie. Avkjøl.
- Rist pinjekjerner i en tørr panne til de får en pen gyllen farge.
- Dra forsiktig skinnet av papikaene, bruk gjerne en tynn spiss kniv til denne jobben. Skjær paprika i strimler eller grove biter og legg dem på et serveringsfat.
- Smuldre fetaost over, dryss på pinjekjerner og grovhakket bladpersille. Krydre med salt og pepper.
Server grillet paprikasalat som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk, eller som en rett på tapasbordet.