Grillet kveite med asparges
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Fisk på grillen kan være en utfordring, men skiver av kveite er flott å grille – og det smaker nydelig! Saftige asparges trenger bare noen minutter over ilden, og den enkle, gode sausen kan også lages på grillen.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g kveite i skiver -
2 ss nøytral olje -
250 g frisk grønn asparges
Enkel hvitvinsaus:
-
1 stk. sjalottløk -
1 ss nøytral olje -
2,5 dl hvitvin -
3 dl kremfløte -
2 stilker frisk dill -
2 stilker bladpersille
Slik gjør du
- Pensle fiskeskivene med litt olje og krydre med salt og kvernet pepper. Legg dem på grillen og grill dem i 3-4 minutter på hver side, slik at de får fine grillstriper. Flytt fiskeskivene over i en mindre varm sone og la dem hvile ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen.
- Stell asparges ved å brekke av den nederste, trevlete delen. Skrell eventuelt litt av stilken. Grill aspargesen til den begynner å bli myk, men fortsatt har litt tyggemotstand.
- Hakk eller riv løken fint og fres den i olje i en liten kjele til den er myk og blank. Hell i hvitvin og la den koke inn til det halve. Hell i fløte og kok opp. La sausen redusere til den tykner. Smak til med salt og pepper.
- Finhakk dill og persille og vend inn i sausen rett før servering.
- Legg fisk og asparges på tallerken og hell over litt av sausen. Server resten av sausen sausen ved siden av, gjerne sammen med nypoteter.