Grillet kveite med asparges

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fisk på grillen kan være en utfordring, men skiver av kveite er flott å grille – og det smaker nydelig! Saftige asparges trenger bare noen minutter over ilden, og den enkle, gode sausen kan også lages på grillen. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveite i skiver
  • 2 ss nøytral olje
  • 250 g frisk grønn asparges

Enkel hvitvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl hvitvin
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stilker frisk dill
  • 2 stilker bladpersille

Slik gjør du

  1. Pensle fiskeskivene med litt olje og krydre med salt og kvernet pepper. Legg dem på grillen og grill dem i 3-4 minutter på hver side, slik at de får fine grillstriper. Flytt fiskeskivene over i en mindre varm sone og la dem hvile ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen.
  2. Stell asparges ved å brekke av den nederste, trevlete delen. Skrell eventuelt litt av stilken. Grill aspargesen til den begynner å bli myk, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  3. Hakk eller riv løken fint og fres den i olje i en liten kjele til den er myk og blank. Hell i hvitvin og la den koke inn til det halve. Hell i fløte og kok opp. La sausen redusere til den tykner. Smak til med salt og pepper.
  4. Finhakk dill og persille og vend inn i sausen rett før servering.
  5. Legg fisk og asparges på tallerken og hell over litt av sausen. Server resten av sausen sausen ved siden av, gjerne sammen med nypoteter.