Grillet blekksprut med speltsalat

Tid
Over 60 min

Er du heldig og kommer over fersk blekksprut i fiskedisken, så grip sjansen og lag et herlig, spennende måltid. Grillet blekksprut tar litt tid å tilberede, men smaker fantastisk! Vi serverer den sammen med speltsalat og grillet sitron.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg blekksprutarmer
  • 0,5 dl olivenolje
  • 6 båter hvitløk
  • saften av 1 stk. sitron
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 stk. sitron

Speltsalat:

  • 200 g hel spelt
  • 2 ts salt
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. rød chili
  • 4 ss bladpersille
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 1 ts røkt paprikapulver (kan sløyfes)
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss smør
  • saften av 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Ha blekksprutarmene i en kjele og hell på nok vann til at det dekker. Kok opp, sett på lokk og senk temperaturen. La blekkspruten trekke i 40 minutter.
  2. Hell av kokevannet og ha blekkspruten i en vid skål. Hell over halvparten av olivenoljen, hakket hvitløk og tørket oregano. La stå og trekke smak i ½-1 time.
  3. Kok speltgryn i lettsaltet vann i ca. 40 minutter til de har blitt myke.  Hell grynene i et dørslag og skyll dem med kaldt vann. La dem renne godt av seg.
  4. Skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk chili, persille og koriander bland alt sammen med spelten. Tilsett røkt paprikapulver og saften av en lime.
  5. Finhakk hvitløk. Varm en liten kjele og smelt smøret. Tilsett finhakket hvitløk når smøret bruser, og fres hvitløken under omrøring til den er gyllen. Hell hvitløkssmøret over speltsalaten, press limesaft over og bland godt sammen.
  6. Grill blekksprutarmene på middels varm grill sammen med sitronbåter i 3-4 minutter på hver side, til de har fått en fin farge. Krydre med litt salt og pepper.
  7. Skjær blekkspruten i mindre biter og ha den i speltsalaten. Press over litt sitronsaft og pynt med urter som for eksempel koriander, persille eller basilikum.

Server med godt brød og aïoli