Grillet ananas med romsaus

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Iskrem og grillet frukt gjør alltid stor suksess! Denne varianten med romsaus er intet unntak.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. stor frisk ananas
  • 2 ss sukker til glasering
  • 0,5 ts malt kanel
  • 75 g usaltet smør
  • 75 g brunt sukker
  • 1 stk. lime (skall og saft)
  • 2 ss mørk rom
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ss frisk mynte
  • 400 g vaniljeis

Slik gjør du

  1. Skjær topp og  bunn av ananasen, sett den opp på et skjærebrett, og skjær av skallet. 
  2. Kutt den deretter i 4 båter. Fjern kjernen fra hver båt og del den i 2,5 cm trekantede tykke skiver.
  3. Dryss sukker og kanel på begge sider av ananasen og grill på middels varm grill i 4-5 minutter, til sukkeret er litt karamellisert. 
  4. Smelt samtidig smøret i en liten panne, tilsett sukker, limesaft og finrevet limeskall. 
  5. Tilsett rom og en hel chili, rør rundt til sukkeret er smeltet og det bobler til en jevn glasur. Legg ananasen på tallerkener, hell romsausen over, og server med hakket mynte og noen store, gode kuler med is. 
Om du ikke har ananas går det også fint an å bruke bananer. Grill bananene med skallet på til de nesten er svarte. Ta av litt av skallet og hell over romsausen.