Grillede grønnsaker med urtesmør

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grønt på grillen liker vi! En perfekt måte å få i seg den daglige dosen med grønnsaker, og ikke minst bra ettersom du kan lage hele middagen på grillen. Grønnsakene passer godt til både grillet kjøtt og fisk. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. aubergine
  • 1 stk. grønn squash
  • 2 stk. paprika , gjerne i forskjellige farger
  • 8 stk. frisk sjampinjong
  • 250 g cherrytomat

Urtesmør:

  • 100 g romtemperert smør
  • 3 ss finhakket frisk timian
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. Skrell løk, og del løk og aubergine i båter. Del squash i tykke staver.
  2. Rens paprika og skjær i store biter. 
  3. Ha alle grønnsakene i en gjennomsiktig plastpose og hell i litt olje. Vend på posen slik at oljen fordeler seg godt rundt alle grønnsakene. 
  4. Pisk sammen smør, finhakkede urter, sitronskall og grovmalt pepper. 
  5. Legg grønnsakene på grillen, og grill til de er såvidt møre og har fått en fin farge, 5-8 minutter. 
  6. Legg grønnsakene over på et serveringsfat og ha på urtesmøret mens grønnsakene fortsatt er varme slik at smøret smelter. Pynt gjerne med friske urter eller spirer.