Grillede grønnsaker med urtesmør
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Grønt på grillen liker vi! En perfekt måte å få i seg den daglige dosen med grønnsaker, og ikke minst bra ettersom du kan lage hele middagen på grillen. Grønnsakene passer godt til både grillet kjøtt og fisk.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. rødløk -
1 stk. aubergine -
1 stk. grønn squash -
2 stk. paprika , gjerne i forskjellige farger -
8 stk. frisk sjampinjong -
250 g cherrytomat
Urtesmør:
-
100 g romtemperert smør -
3 ss finhakket frisk timian -
skall av
0,5 stk. sitron -
0,25 ts grovmalt pepper
Slik gjør du
- Skrell løk, og del løk og aubergine i båter. Del squash i tykke staver.
- Rens paprika og skjær i store biter.
- Ha alle grønnsakene i en gjennomsiktig plastpose og hell i litt olje. Vend på posen slik at oljen fordeler seg godt rundt alle grønnsakene.
- Pisk sammen smør, finhakkede urter, sitronskall og grovmalt pepper.
- Legg grønnsakene på grillen, og grill til de er såvidt møre og har fått en fin farge, 5-8 minutter.
- Legg grønnsakene over på et serveringsfat og ha på urtesmøret mens grønnsakene fortsatt er varme slik at smøret smelter. Pynt gjerne med friske urter eller spirer.