Gorraasa be Dama - gryterett fra Sudan
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det sudanske kjøkken er et ganske enkelt kjøkken, med liten bruk av krydder. Ofte er smakstilsetningene begrenset til salt, pepper og sitronjuice. Denne gryteretten har både kanel og kardemomme i seg. En spennende afrikansk gryte.
Ingredienser
4 porsjoner
-
300 g biffkjøtt i terninger -
2 ss nøytral olje til steking -
6 stk. løk -
3 stk. tomat -
4 dl vann -
1 stk. grønn paprika -
1 ss tomatpuré -
1 ts salt -
1 ts malt kardemomme -
1 ts malt kanel -
0,5 ts pepper -
3 båter hvitløk
Slik gjør du
- Finhakk løk og surr den i litt olje i en kjele til løken er myk. Tilsett halvparten av vannet og legg over et lokk. La kjelen stå på middels varme, og la det småkoke i ca. 10 minutter til vannet nesten er fordampet.
- Hakk tomatene og tilsett dem i løkblandingen.
- Kutt paprika i små biter, og tilsett paprika og kjøtt sammen med salt, kardemomme og kanel.
- Tilsett tomatpuré og resten av vannet. Finhakk hvitløk og bland den i. Rør rundt. La gryteretten stå og småkoke under lokk i 10 minutter.
Server gjerne med godt brød eller ris.