Gorraasa be Dama - gryterett fra Sudan

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det sudanske kjøkken er et ganske enkelt kjøkken, med liten bruk av krydder. Ofte er smakstilsetningene begrenset til salt, pepper og sitronjuice. Denne gryteretten har både kanel og kardemomme i seg. En spennende afrikansk gryte.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 300 g biffkjøtt i terninger
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 6 stk. løk
  • 3 stk. tomat
  • 4 dl vann
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 0,5 ts pepper
  • 3 båter hvitløk

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og surr den i litt olje i en kjele til løken er myk. Tilsett halvparten av vannet og legg over et lokk. La kjelen stå på middels varme, og la det småkoke i ca. 10 minutter til vannet nesten er fordampet.
  2. Hakk tomatene og tilsett dem i løkblandingen.
  3. Kutt paprika i små biter, og tilsett paprika og kjøtt sammen med salt, kardemomme og kanel. 
  4. Tilsett tomatpuré og resten av vannet. Finhakk hvitløk og bland den i. Rør rundt. La gryteretten stå og småkoke under lokk i 10 minutter. 

Server gjerne med godt brød eller ris.