Golda Meirs berømte kyllingsuppe

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Golda Meir var statsminister i Israel på slutten av 60-tallet. Hun var kjent for å servere denne suppen både til familie og politikere fra andre land som gjestet Israel.

Ingredienser

5  porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1000 g)
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1,5 l vann
  • 2 stk. løk
  • 1 ss salt
  • 2 stk. gulrot
  • 1,5 dl stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. persillerot
  • 1 ss sitronpepper

noen stilker dill og persille (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Del en kylling i to langs brystben og ryggen.
  2. Kok opp vann i en kjele og legg i kyllingen. Ta vekk eventuelt skum som koker opp.
  3. Tilsett buljong, hakket løk og noen stilker dill eller persille. Kok kyllingen i 30-45 minutter, til den er mør.
  4. Del opp grønnsakene i passe store biter og ha dem i suppen. Kok til grønnsakene er møre. Smak eventuelt til suppen med sitronpepper.

Server suppen med brød.

Beteavon! (Vel bekomme!)