Golda Meirs berømte kyllingsuppe
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Golda Meir var statsminister i Israel på slutten av 60-tallet. Hun var kjent for å servere denne suppen både til familie og politikere fra andre land som gjestet Israel.
Ingredienser
5 porsjoner
-
1 stk. kylling (ca. 1000 g) -
2 stk. hønsebuljongterning -
1,5 l vann -
2 stk. løk -
1 ss salt -
2 stk. gulrot -
1,5 dl stilkselleri (stangselleri) -
1 stk. persillerot -
1 ss sitronpepper
noen stilker dill og persille (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Del en kylling i to langs brystben og ryggen.
- Kok opp vann i en kjele og legg i kyllingen. Ta vekk eventuelt skum som koker opp.
- Tilsett buljong, hakket løk og noen stilker dill eller persille. Kok kyllingen i 30-45 minutter, til den er mør.
- Del opp grønnsakene i passe store biter og ha dem i suppen. Kok til grønnsakene er møre. Smak eventuelt til suppen med sitronpepper.
Server suppen med brød.
Beteavon! (Vel bekomme!)