Glutenfri isrulade

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne isruladen er laget med rismel og er glutenfri. Ruladen kan også lages på samme måte av en vanlig rullekake.

Ingredienser

1  porsjoner

Rullekake med rismel:

  • 6 stk. egg
  • 90 g sukker
  • 75 g rismel

Fyll:

  • 1 l vaniljeis
  • ca. 200 g bringebærsyltetøy , evt. jordbærsyltetøy

Pynt:

  • ca. 2 dl kremfløte
  • 200 g bringebær
  • 0,5 stk. appelsin (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Stivpisk eggehvitene. Rør inn rismelet i eggedosisen og vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.
  2. Fordel røren i en langpanne dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 225 °C i 8-10 minutter. Ta kaken ut av ovnen og hvelv den over på et smurt matpapir drysset med sukker. Fjern bakepapiret.
  3. Rør sammen is og syltetøy/bær med en håndmikser. Bre isblandingen over rullekaken og rull den sammen. Pakk inn ruladen og legg den med skjøten ned i en fryser.
  4. Skjær vekk den første skiven i hver ende før servering. Pynt ruladen med litt pisket krem, friske bær og eventuelt noen appelsinstrimler som er lettkokt i litt sukkervann.