Glutenfri isrulade
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne isruladen er laget med rismel og er glutenfri. Ruladen kan også lages på samme måte av en vanlig rullekake.
Ingredienser
1 porsjoner
Rullekake med rismel:
-
6 stk. egg -
90 g sukker -
75 g rismel
Fyll:
-
1 l vaniljeis -
ca.
200 g bringebærsyltetøy , evt. jordbærsyltetøy
Pynt:
-
ca.
2 dl kremfløte -
200 g bringebær -
0,5 stk. appelsin (kan sløyfes)
Slik gjør du
- Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Stivpisk eggehvitene. Rør inn rismelet i eggedosisen og vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene.
- Fordel røren i en langpanne dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 225 °C i 8-10 minutter. Ta kaken ut av ovnen og hvelv den over på et smurt matpapir drysset med sukker. Fjern bakepapiret.
- Rør sammen is og syltetøy/bær med en håndmikser. Bre isblandingen over rullekaken og rull den sammen. Pakk inn ruladen og legg den med skjøten ned i en fryser.
- Skjær vekk den første skiven i hver ende før servering. Pynt ruladen med litt pisket krem, friske bær og eventuelt noen appelsinstrimler som er lettkokt i litt sukkervann.