Glaserte poteter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Danskene elsker sine brunede kartofler, og må, bare må ha dem til den tradisjonelle juleskinken og en rekke andre gode, danske kjøttretter. Hvorfor vi nordmenn ikke for lenge siden har adoptert denne måten å tilberede poteter på, er et mysterium. Det geniale er at potetene kan kokes ferdige i god tid, og varmes opp samtidig som de karamelliseres. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg potet (små)
  • 6 ss sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Kok potet i en kjele med vann til de er møre. Skrell dem (om du ikke har gjort det før koking) og avkjøl dem.

2. Smelt sukker i en dyp stekepanne på middels varme og la det bli mørk gyllen karamell. Pass på så karamellen ikke brenner seg.

3. Tilsett vann (obs, det kan sprute!) og la karamellen løse seg opp. Legg i kokte poteter og la dem surre i karamellen til de er gyllenbrune og dekket av karamell. Tilsett smør mot slutten av steketiden.

4. Dryss over salt og pepper.