Glasert tapasribbe
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en stor favoritt på tapasbordet. Pass på å ha nok. Her har vi brukt 5-krydder, som er den mest kjente krydderblandingen i det kinesiske kjøkken. Inneholder som navnet sier fem ulike krydderslag; Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sort pepper.
Ingredienser
-
1 kg ribbe
Glasur:
-
2 ss five spice powder (kinesisk krydderblanding) -
4 ss søt soyasaus (ketjap manis) -
4 ss soyasaus -
1 ss frisk ingefær , finhakket -
1 ts hvitløkspulver -
2 ss chilipulver -
2 ts salt
Til servering:
-
2 dl søt chilisaus
Slik gjør du
1. Skjær av svoren på ribba, behold mest mulig av fettet.
2. Skjær av beina på ribba.
3. Rut fettet på ribba med en skarp kniv, ca. 5 mm. store ruter. Legg ribba i en ildfast form.
4. Bland sammen alle ingrediensene til glasuren og pensle blandingen over ribba. Stek på 125 grader i ca. 2 timer. Skru deretter opp temperaturen til 225 grader og stek til ribba er gyllen. La ribba hvile i ca.15 minutter før du skjærer i den.
Nå er ribba klar til å skjæres opp i porsjonsbiter. Server med søt chilisaus.