Gelékake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lag en deilig gelékake med sommerens eller høstens friske bær!

Ingredienser

12  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 6 stk. egg
  • 180 g sukker
  • 180 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Eggekrem:

  • 4 dl melk
  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna

Fyll:

  • ca. 0,5 l friske bær , f.eks. jordbær og bringebær

Pynt:

  • ca. 3 dl kremfløte
  • ca. 0,5 l friske bær , f.eks. jordbær, bringebær og blåbær

Gelélokk:

  • 1 pk gelépulver med jordbærsmak

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen.
  2. Ha røren i en godt smurt 24 cm form og stek i stekeovnen ved 160 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet litt i formen før det tas ut og avkjøles helt på rist.
  3. Skrap ut vaniljefrøene til eggekremen og ha frøene i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann.
  4. Del sukkerbrødet i to eller tre og dynk det med jus eller melk.
  5. Rør bær med litt sukker og fordel på bunnen. Legg på eggekrem og legg den andre kakebunnen på. Legg kaken tilbake i formen og sett på kanten rundt. Dekk toppen av kaken med et lag krem. Fordel resten av bærene oppå kremen.
  6. Lag gelé etter anvisning på pakken. Når geleen begynner å stivne fordeles den over bærene til de er dekket.
  7. Sett kaken kjølig, gjerne til neste dag. Pisk krem og pynte kantene på kaken.