Gelékake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Lag en deilig gelékake med sommerens eller høstens friske bær!
Ingredienser
12 porsjoner
Sukkerbrød:
-
6 stk. egg -
180 g sukker -
180 g hvetemel -
1 ts bakepulver
Eggekrem:
-
4 dl melk -
1 stk. vaniljestang -
4 stk. eggeplomme -
0,5 dl sukker -
1 ss maisenna
Fyll:
-
ca.
0,5 l friske bær , f.eks. jordbær og bringebær
Pynt:
-
ca.
3 dl kremfløte -
ca.
0,5 l friske bær , f.eks. jordbær, bringebær og blåbær
Gelélokk:
-
1 pk gelépulver med jordbærsmak
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen.
- Ha røren i en godt smurt 24 cm form og stek i stekeovnen ved 160 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet litt i formen før det tas ut og avkjøles helt på rist.
- Skrap ut vaniljefrøene til eggekremen og ha frøene i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann.
- Del sukkerbrødet i to eller tre og dynk det med jus eller melk.
- Rør bær med litt sukker og fordel på bunnen. Legg på eggekrem og legg den andre kakebunnen på. Legg kaken tilbake i formen og sett på kanten rundt. Dekk toppen av kaken med et lag krem. Fordel resten av bærene oppå kremen.
- Lag gelé etter anvisning på pakken. Når geleen begynner å stivne fordeles den over bærene til de er dekket.
- Sett kaken kjølig, gjerne til neste dag. Pisk krem og pynte kantene på kaken.