GAENG KEO WAN - svinekjøtt i grønn kokoskarri

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Thailandsk matkultur er kjent for de mangfoldige, gjerne sterke smakene. Denne gryteretten er intet unntak. Len deg tilbake, lukk øynene og skjenn på smakene. Du vil få en varm følelse med hilsen fra Thailand.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 ss soyaolje
  • 2 ss grønn curry paste
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 100 g hermetiske bambusskudd
  • 50 g galangarot skåret i tynne skiver
  • 1 stk. aubergine
  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 2 ss sukker
  • 5 stk. kaffirlimeblader rives i små biter
  • 1 stk. stor rød chili skåret i lange strimler
  • 3 ss thaibasilikum

Slik gjør du

  1. Fres curry paste raskt i olje og tilsett kokosmelk i flere omganger. Den skal kokes ned til en tjukk og fyldig grønn saus. Dette tar ca 10 minutter.
  2. Tilsett kjøtt og vann og la det småkoke i 5 minutter før du har i bambus, galangarot og aubergine. La det koke videre i 5 minutter til.
  3. Tilsett fiskesaus og sukker og la koke ytterligere 5 minutter.
  4. Trekk pannen til siden og ha i chili, kaffirlimeblader og basilikum.

Server med ris eller nudler.

Du får kjøpt galangarot, kaffirlimeblader og thaibasilikum og i asiatiske matbutikker.