GAENG KEO WAN - svinekjøtt i grønn kokoskarri
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Thailandsk matkultur er kjent for de mangfoldige, gjerne sterke smakene. Denne gryteretten er intet unntak. Len deg tilbake, lukk øynene og skjenn på smakene. Du vil få en varm følelse med hilsen fra Thailand.
Ingredienser
porsjoner
-
2 ss grønn curry paste -
1 ss soyaolje -
4 dl kokosmelk -
300 g renskåret svinekjøtt i strimler -
1 dl vann -
100 g hermetiske bambusskudd -
50 g galangarot skåret i tynne skiver -
1 stk. i biter aubergine -
3 ss fiskesaus (asiatisk) -
2 ss sukker -
1 stk. stor rød chili skåret i lange strimler -
5 stk. kaffirlimeblader rives i små biter -
3 ss thaibasilikum
Slik gjør du
Server med ris eller nudler.
Du får kjøpt galangarot, kaffirlimeblader og thaibasilikum og i asiatiske matbutikker.