Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet kveite med asparges

Grillet kveite med asparges

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveite i skiver
  • 2 ss nøytral olje
  • 250 g grønn frisk asparges

Enkel hvitvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl hvitvin
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stilker frisk dill
  • 2 stilker bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fisk på grillen kan være en utfordring, men skiver av kveite er flott å grille – og det smaker nydelig! Saftige asparges trenger bare noen minutter over ilden, og den enkle, gode sausen kan også lages på grillen. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kveite i skiver
  • 2 ss nøytral olje
  • 250 g grønn frisk asparges

Enkel hvitvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl hvitvin
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stilker frisk dill
  • 2 stilker bladpersille

Slik gjør du

  1. Pensle fiskeskivene med litt olje og krydre med salt og kvernet pepper. Legg dem på grillen og grill dem i 3-4 minutter på hver side, slik at de får fine grillstriper. Flytt fiskeskivene over i en mindre varm sone og la dem hvile ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen.
  2. Stell asparges ved å brekke av den nederste, trevlete delen. Skrell eventuelt litt av stilken. Grill aspargesen til den begynner å bli myk, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  3. Hakk eller riv løken fint og fres den i olje i en liten kjele til den er myk og blank. Hell i hvitvin og la den koke inn til det halve. Hell i fløte og kok opp. La sausen redusere til den tykner. Smak til med salt og pepper.
  4. Finhakk dill og persille og vend inn i sausen rett før servering.
  5. Legg fisk og asparges på tallerken og hell over litt av sausen. Server resten av sausen sausen ved siden av, gjerne sammen med nypoteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7641, server:MP-PRD-WEB15 23.02.2024 17:59:34