Lagre

Ingredienser

  • 800 g kveite i skiver
  • 2 ss olje
  • 250 g grønn frisk asparges

Enkel hvitvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss olje
  • 2,5 dl hvitvin
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stilker frisk dill
  • 2 stilker bladpersille
Del

Grillet kveite med asparges

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fisk på grillen kan være en utfordring, men skiver av kveite er flott å grille – og det smaker nydelig! Saftige asparges trenger bare noen minutter over ilden, og den enkle, gode sausen kan også lages på grillen. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 800 g kveite i skiver
  • 2 ss olje
  • 250 g grønn frisk asparges

Enkel hvitvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss olje
  • 2,5 dl hvitvin
  • 3 dl kremfløte
  • 2 stilker frisk dill
  • 2 stilker bladpersille

Slik gjør du

  1. Pensle fiskeskivene med litt olje og krydre med salt og kvernet pepper. Legg dem på grillen og grill dem i 3-4 minutter på hver side, slik at de får fine grillstriper. Flytt fiskeskivene over i en mindre varm sone og la dem hvile ca. 5 minutter, avhengig av tykkelsen.
  2. Stell asparges ved å brekke av den nederste, trevlete delen. Skrell eventuelt litt av stilken. Grill aspargesen til den begynner å bli myk, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  3. Hakk eller riv løken fint og fres den i olje i en liten kjele til den er myk og blank. Hell i hvitvin og la den koke inn til det halve. Hell i fløte og kok opp. La sausen redusere til den tykner. Smak til med salt og pepper.
  4. Finhakk dill og persille og vend inn i sausen rett før servering.
  5. Legg fisk og asparges på tallerken og hell over litt av sausen. Server resten av sausen sausen ved siden av, gjerne sammen med nypoteter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant