Fylte tomater fra Provence

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tomater fylt med hvitløk, provencekrydder og annet godt er perfekt tilbehør til lammeretter eller på tapasbordet.

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. tomat
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts provencekrydder
  • 4 ss olivenolje
  • 4 båter hvitløk
  • 4 ss griljermel
  • 1 ss sennep
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten.
  2. Rør sammen salt, pepper, hvitløk, griljermel sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet hvit ost.
  3. Stekes i ovnen sammen med for eksempel lammesadel eller annet kjøtt til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen, ca 10 minutter på 225° C.