Fylte tomater fra Provence
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tomater fylt med hvitløk, provencekrydder og annet godt er perfekt tilbehør til lammeretter eller på tapasbordet.
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. tomat -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ts provencekrydder -
4 ss olivenolje -
4 båter hvitløk -
4 ss griljermel -
1 ss sennep -
1 ss finhakket bladpersille -
0,5 dl revet hvitost
Slik gjør du
- Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten.
- Rør sammen salt, pepper, hvitløk, griljermel sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet hvit ost.
- Stekes i ovnen sammen med for eksempel lammesadel eller annet kjøtt til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen, ca 10 minutter på 225° C.