Fransk potet- og purresalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En potetsalat er genialt når du skal lage mat til mange. Den kan tilberedes i god tid, og blir bare bedre av å få stå og utvikle de gode smakene. Potetsalaten passer til alt, fra julens store måltider til sommerens fester. Velg små delikatessepoteter du ikke behøver å skrelle. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg nypotet eller andre små poteter
  • 1 stk. purre i tynne ringer
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 12 stk. cornichonagurker , delt i 2

Vinaigrette:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ts sukker
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 dl oliven- eller rapsolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Vask potet og kok dem i en kjele med lettsaltet vann til de er møre.

 

Alle sorter poteter kan brukes, men unngå de meste melne, som lett faller fra hverandre.

2. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten i en bolle, og la den stå og trekke smak mens du forbereder resten.

3. Kok opp en liten kjele med lettsaltet vann og forvell purreringene raskt (1 minutt). Hell dem i et dørslag og skyll med kaldt vann. La dem renne godt av seg.

4. Del kokt potet i to (eller skiver) mens de ennå er varme. Bland poteter, purre, dill, cornichons og dressing forsiktig sammen i en bolle. Smak til med salt, pepper, og eventuelt sukker. Sett salaten kaldt til den skal serveres.

Anrett salaten på et fat eller i en fin skål. Dryss over litt ekstra frisk dill.

Denne salaten er enkel å variere på et utall måter. Små eplebiter tilfører både syre og sødme, chili gjør den hot, og purreløken kan byttes ut med vårløk eller andre løksorter.