Fransk potet- og purresalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En potetsalat er genialt når du skal lage mat til mange. Den kan tilberedes i god tid, og blir bare bedre av å få stå og utvikle de gode smakene. Potetsalaten passer til alt, fra julens store måltider til sommerens fester. Velg små delikatessepoteter du ikke behøver å skrelle.
Ingredienser
-
1 kg nypotet eller andre små poteter -
1 stk. purre i tynne ringer -
2 ss hakket frisk dill -
12 stk. cornichonagurker , delt i 2
Vinaigrette:
-
1 ss grov dijonsennep -
1 ts sukker -
3 ss hvitvinseddik -
1 båt finhakket hvitløk -
0,5 dl oliven- eller rapsolje -
1 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
1. Vask potet og kok dem i en kjele med lettsaltet vann til de er møre.
2. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten i en bolle, og la den stå og trekke smak mens du forbereder resten.
3. Kok opp en liten kjele med lettsaltet vann og forvell purreringene raskt (1 minutt). Hell dem i et dørslag og skyll med kaldt vann. La dem renne godt av seg.
4. Del kokt potet i to (eller skiver) mens de ennå er varme. Bland poteter, purre, dill, cornichons og dressing forsiktig sammen i en bolle. Smak til med salt, pepper, og eventuelt sukker. Sett salaten kaldt til den skal serveres.
Anrett salaten på et fat eller i en fin skål. Dryss over litt ekstra frisk dill.