Fløyelsmyk sjokolademoussekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne kaken har en luftig og fløyelsmyk sjokoladekrem som smelter i munnen. Havrebunnen er spennende og bidrar med konsistens og harmonerende smak. Kjempelekkert og utrolig godt!
Ingredienser
12 porsjoner
Havrebunn:
-
2 stk. egg -
2 dl sukker -
2 ss hvetemel -
1 ts bakepulver -
4 dl lettkokte havregryn
Sjokolademousse:
-
4 dl kremfløte -
450 g kokesjokolade -
4 stk. eggehvite -
200 g melis -
8 stk. eggeplomme
Slik gjør du
- Forvarm stekeovn til 180 °C.
- Lag havrebunn. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og havregryn, og vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i en bakepapirkledd springform (24 cm), bre den jevnt utover bunnen og stek i 15-20 minutter, til bunnen har fått fin gyllen farge. Avkjøl bunnen litt før du bruker fingrene og trykker den lett ned, slik at det blir jevn høyde på hele bunnen.
- Lag mousse. Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Brekk opp sjokoladen i små biter og smelt den forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør underveis.
- Stivpisk eggehviter med melis. Bland forsiktig sammen smeltet sjokolade og eggeplommer, vend inn krem og tilslutt stivpiskede eggehviter.
- Ha sjokolademoussen i kakeformen med havrebunn. Dekk formen med plastfolie og sett den kjølig til den stivner.
Kaken bør stå i kjøleskapet i minimum 2,5 timer før den skal serveres. Kaken kan også med fordel fryses, siden den da blir lettere å få pen ut av formen. Varm opp siden på formen med en varm klut eller med hendene, bruk en varm liten kniv langs kanten for å løsne. Fryser du kaken bør den stå ute i romtemperatur i ca. 40 minutter før den skal serveres.
Gi kaken et lett kakaodryss på toppen før servering.