Fiskefrikassé med rød og hvit fisk
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En smakfull fiskegryte med grønnsaker, nydelig saus og fersk fisk. Vi har brukt ørret og kveite i vår frikassé, men her er det mange muligheter. Spanderer du litt blåskjell, reker eller andre skalldyr i frikaséen, blir den enda bedre.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g kveitefilet -
400 g ørretfilet -
1 stk. løk -
2 stk. gulrot -
2 stk. persillerot -
1 stk. fennikel -
50 g sukkererter -
3 ss smør eller margarin -
1,5 ss hvetemel -
1 dl hvitvin (kan utelates) -
0,5 ss finhakket frisk rosmarin -
0,5 ss finhakket frisk timian -
6 dl fiskekraft -
3 dl kremfløte eller créme fraîche
Slik gjør du
Server med små, kokte poteter eller godt ferskt brød.