Fiskefrikassé med rød og hvit fisk

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En smakfull fiskegryte med grønnsaker, nydelig saus og fersk fisk. Vi har brukt ørret og kveite i vår frikassé, men her er det mange muligheter. Spanderer du litt blåskjell, reker eller andre skalldyr i frikaséen, blir den enda bedre.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kveitefilet
  • 400 g ørretfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. fennikel
  • 50 g sukkererter
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1,5 ss hvetemel
  • 1 dl hvitvin (kan utelates)
  • 0,5 ss finhakket frisk rosmarin
  • 0,5 ss finhakket frisk timian
  • 6 dl fiskekraft
  • 3 dl kremfløte eller créme fraîche

Slik gjør du

Server med små, kokte poteter eller godt ferskt brød.