Fiskefrikassé med rød og hvit fisk

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En smakfull fiskegryte med grønnsaker, nydelig saus og fersk fisk. Vi har brukt ørret og kveite i vår frikassé, men her er det mange muligheter. Spanderer du litt blåskjell, reker eller andre skalldyr i frikaséen, blir den enda bedre.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kveitefilet
  • 400 g ørretfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. fennikel
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1,5 ss hvetemel
  • 0,5 ss finhakket frisk rosmarin
  • 0,5 ss finhakket frisk timian
  • 1 dl hvitvin (kan utelates)
  • 6 dl fiskekraft
  • 3 dl kremfløte eller créme fraîche
  • 50 g sukkererter

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet og skjær fiskefiletene i store biter.
  2. Skjær løk, gulrot, persillerot og fennikel i jevnstore terninger. Ta vare på det grønne på fennikelen til pynt. Del sukkererter i to på langs.
  3. Smelt smør i en vid kjele eller sauteringspanne og fres grønnsakterningene raskt. 
  4. Dryss hvetemel over og rør det godt inn. Rør inn hvitvin, rosmarin og timian, og kok opp.
  5. Hell i fiskekraft og fløte eller créme fraîche. Kok opp og smak til med salt og pepper. Vend inn sukkerertene.
  6. Senk varmen og legg fiskestykkene på toppen av sausen. Sett på lokk og la gryten trekke på lav varme i ca. 10 minutter, til fisken er ferdig. Pynt med fennikelgress og friske urter.

Server med små, kokte poteter eller godt ferskt brød.

Frikasseen blir aller best med hjemmelaget fiskekraft, men det finnes også gode buljonger i butikken. All slags fisk kan brukes, men prøv å velge fiskseslag som ikke faller fra hverandre så lett. Suppler gjerne med skalldyr - det gjør frikasseen enda bedre.