Fiken- og aprikosmarmelade

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fiken- og aprikosmarmelade er et deilig søtt innslag på meze-bordet, som en fin kontrast til salt kjøtt og hotte salater. for ikke å snakke om hvor godt det er ved siden av klassisk norsk ribbe eller andre retter med god fettmarmorering og mye smak! 

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g tørkede fiken
  • 200 g tørket aprikos
  • 2 dl granateplejuice eller eplejuice
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)
  • 2 ss smør
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 2 ss brunt sukker

Slik gjør du

  1. Bløtlegg fiken og aprikoser i granateplejuice eller eplejuice natten over. Del dem i to om du ønsker en litt finere marmelade.
  2. Rens løken. Smelt smør i en dyp stekepanne og fres løken på middels varme til den er gyllen.
  3. Tilsett fiken, aprikoser og juicen. Kok opp og tilsett balsamico og sukker.
  4. La marmeladen småkoke på lav varme i 10-15 minutter. Pass på at den ikke brennes i bunnen. Tilsett om nødvendig litt mer juice.