Fiken- og aprikosmarmelade
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Fiken- og aprikosmarmelade er et deilig søtt innslag på meze-bordet, som en fin kontrast til salt kjøtt og hotte salater. for ikke å snakke om hvor godt det er ved siden av klassisk norsk ribbe eller andre retter med god fettmarmorering og mye smak!
Ingredienser
porsjoner
-
200 g tørkede fiken -
200 g tørket aprikos -
2 dl granateplejuice eller eplejuice -
1 pose stjerneløk (delikatesseløk) -
2 ss smør -
1 dl balsamicoeddik -
2 ss brunt sukker
Slik gjør du
- Bløtlegg fiken og aprikoser i granateplejuice eller eplejuice natten over. Del dem i to om du ønsker en litt finere marmelade.
- Rens løken. Smelt smør i en dyp stekepanne og fres løken på middels varme til den er gyllen.
- Tilsett fiken, aprikoser og juicen. Kok opp og tilsett balsamico og sukker.
- La marmeladen småkoke på lav varme i 10-15 minutter. Pass på at den ikke brennes i bunnen. Tilsett om nødvendig litt mer juice.