Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Festkake med multer

Festkake med multer

Ingredienser

16  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g mandler eller nøtter
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Multefromasj:

  • 7 stk. gelatinplater
  • 6 stk. eggeplomme
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 dl vann
  • 300 g multer

Dynking av kaken:

  • 2 dl eplejuice blandet med saft fra multene
  • 2 ss multelikør

Fyll og pynt:

  • 6 dl kremfløte
  • 300 g multer , søtet etter smak
  • 1 pose sjokoladestrøssel eller dessertsjokoladeplater
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 520 kcal
Fett 36 g
Protein 10 g
Karbohydrater 35 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette er en imponerende kake som lett finner sin plass som midtpunkt på kakebordet!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

16  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g mandler eller nøtter
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Multefromasj:

  • 7 stk. gelatinplater
  • 6 stk. eggeplomme
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0,5 dl vann
  • 300 g multer

Dynking av kaken:

  • 2 dl eplejuice blandet med saft fra multene
  • 2 ss multelikør

Fyll og pynt:

  • 6 dl kremfløte
  • 300 g multer , søtet etter smak
  • 1 pose sjokoladestrøssel eller dessertsjokoladeplater
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 520 kcal
Fett 36 g
Protein 10 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Nøttebunnen og sukkerbrødet kan bakes i god tid og fryses. Del gjerne sukkerbrødet mens det er fortsatt litt frossent.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 04:11:30