Festkake med multer
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Dette er en imponerende kake som lett finner sin plass som midtpunkt på kakebordet!
Ingredienser
Nøttebunn:
-
150 g mandler eller nøtter -
150 g melis -
4 stk. eggehvite
Sukkerbrød:
-
5 stk. egg -
150 g sukker -
150 g hvetemel -
1 ts bakepulver
Multefromasj:
-
7 stk. gelatinplater -
0,5 dl vann -
6 stk. eggeplomme -
3 ts vaniljesukker -
6 dl crème fraîche orginal, 35 % -
300 g multer
Fyll og pynt:
-
300 g multer , søtet etter smak -
6 dl kremfløte -
1 pose sjokoladestrøssel eller dessertsjokoladeplater
Dynking av kaken:
-
2 dl eplejuice blandet med saft fra multene -
2 ss multelikør
Slik gjør du
1. Ha mandler eller nøtter i en matprosessor og kjør til fint. Tilsett melis og kjør til alt er blandet.
2. Stivpisk eggehvitene og bland det inn i nøtte-/mandelblandingen. Smør en springform 24 cm og legg bakepapir i bunnen. Stek nøttebunnen ved 160 °C i ca. 30 minutter.
3. Avkjøl i formen på rist.
4. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 45 minutter.
5. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter.
6. Rør sammen eggeplommer og vaniljesukker. Bland inn crème fraîche.
7. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i blandingen med crème fraîche, eggeplommer og vaniljesukker. Bland inn multene. Fromasjen kan smakes til med litt melis eller vaniljesukker.
8. Legg først nøttebunnen nederst på et fat. Ha på pisket krem og litt av multene.
9. Del sukkerbrødet i tre lag og dynk sukkerbrødlagene. Fyll et lag multer og et lag fromasj i hvert av sukkerbrødlagene. Dekk kaken med pisket krem og pynt med myke kremtopper, sjokolade og multer.