Fersk lammeribbe med gremolata
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammeribbe er røff og ujålete mat som egner seg til et enkelt måltid med gode venner, eller på tapasbordet. Her er det nesten påbudt å spise med fingrene!
Ingredienser
4 porsjoner
-
2 kg lammeside -
2 ss grov sennep -
4 ss olivenolje -
2 båter hakket hvitløk -
2 stilker hakket frisk rosmarin -
1,5 ts salt -
1 ts pepper
Gremolata
-
1 stk. sitron finhakket skall -
1 bunt finhakket bladpersille -
3 båter finhakket hvitløk
Slik gjør du
- Skjær fine ruter i fettet på oversiden av lammeribbene.
- Bland sammen sennep, olje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Pensle blandingen på ribbestykkene. Legg stykkene i en langpanne og stek dem midt i ovnen på 125 °C ca. 1½ time.
- Hev temperaturen i ovnen til 225 °C og stek videre i ca. 30 minutter, eller til lammeribba har fått en fin, gyllen farge, og løsner lett fra beinet.
- Bland sammen ingrediensene til gremolataen og sett den til side.
- Ta lammeribba ut av ovnen og la den hvile et par minutter. Bruk en skarp, stor kniv, og skjær den i fine stykker ved å følge ribbena. Legg opp på et fat og dryss gremolata over. Server med en gang.