Fersk lammeribbe med gremolata

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammeribbe er røff og ujålete mat som egner seg til et enkelt måltid med gode venner, eller på tapasbordet. Her er det nesten påbudt å spise med fingrene!

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 kg lammeside
  • 2 ss grov sennep
  • 4 ss olivenolje
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 2 stilker hakket frisk rosmarin
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper

Gremolata

  • 1 stk. sitron finhakket skall
  • 1 bunt finhakket bladpersille
  • 3 båter finhakket hvitløk

Slik gjør du

  1. Skjær fine ruter i fettet på oversiden av lammeribbene. 
  2. Bland sammen sennep, olje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Pensle blandingen på ribbestykkene. Legg stykkene i en langpanne og stek dem midt i ovnen på 125 °C ca. 1½ time. 
  3. Hev temperaturen i ovnen til 225 °C og stek videre i ca. 30 minutter, eller til lammeribba har fått en fin, gyllen farge, og løsner lett fra beinet.
  4. Bland sammen ingrediensene til gremolataen og sett den til side. 
  5. Ta lammeribba ut av ovnen og la den hvile et par minutter. Bruk en skarp, stor kniv, og skjær den i fine stykker ved å følge ribbena. Legg opp på et fat og dryss gremolata over. Server med en gang.