Fennikel- og klementinsalat
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Fennikel er både frisk, sprø og saftig og egner seg veldig godt å spise rå. Denne fennikelsalaten passer veldig godt som tilbehør til all slags mat, men kanskje spesielt godt til retter med lammekjøtt og svinekjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. fennikel -
3 stk. klementin -
1 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 ss frisk dill
Slik gjør du
- Skjær av grove og misfargede deler av fennikel og skjær den i løvtynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel for å få så tynne skiver som mulig.
- Skjær av skallet på klementinene med en skarp kniv, slik at du skjærer av så mye som mulig av den hvite hinnen. Skjær ut fileter.
- Klem saften ut av resten av klementinene i en bolle, visp inn olivenolje og ha i salt og pepper.
- Bland oljedressingen godt inn i fennikelskivene og legg dem på et fat eller i en serveringsbolle. Pynte med klementinfileter og grovhakket frisk dill.