Fennikel- og klementinsalat

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fennikel er både frisk, sprø og saftig og egner seg veldig godt å spise rå. Denne fennikelsalaten passer veldig godt som tilbehør til all slags mat, men kanskje spesielt godt til retter med lammekjøtt og svinekjøtt. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. fennikel
  • 3 stk. klementin
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss frisk dill

Slik gjør du

  1. Skjær av grove og misfargede deler av fennikel og skjær den i løvtynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel for å få så tynne skiver som mulig.
  2. Skjær av skallet på klementinene med en skarp kniv, slik at du skjærer av så mye som mulig av den hvite hinnen. Skjær ut fileter.
  3. Klem saften ut av resten av klementinene i en bolle, visp inn olivenolje og ha i salt og pepper.
  4. Bland oljedressingen godt inn i fennikelskivene og legg dem på et fat eller i en serveringsbolle. Pynte med klementinfileter og grovhakket frisk dill.