Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fiskegryte med limetouch

Fiskegryte med limetouch

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g småpoteter
  • 3 stk. gulrot
  • 4 stk. finhakkede sjalottløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss smør eller margarin
  • 5 dl fiskebuljong (utblandet)
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime
  • 2 dl matyoghurt eller matfløte
  • 1 ss maisenna til jevning
  • 600 g laksefilet
  • 0,5 bunt vårløk
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Limesaft gir en herlig søtsyrlig touch til denne enkle, men lekre fiskegryten. Retten passer perfekt til en hyggelig vennekveld.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g småpoteter
  • 3 stk. gulrot
  • 4 stk. finhakkede sjalottløk
  • 0,5 stk. finhakket rød chili
  • 1 ss smør eller margarin
  • 5 dl fiskebuljong (utblandet)
  • saft og finrevet skall av 1 stk. lime
  • 2 dl matyoghurt eller matfløte
  • 1 ss maisenna til jevning
  • 600 g laksefilet
  • 0,5 bunt vårløk

Slik gjør du

  1. Skyll potetene og del de største i to. Det er ikke nødvendig å skrelle dem. Skrell og kutt gulrøttene i skiver på størrelse med potetene.
  2. Kok poteter og gulrøtter møre i en kjele med vann.
  3. Finhakk sjalottløk og chili, og fres det mykt og blankt en gryte med smør eller margarin. Tilsett fiskebuljong og limesaft og -skall. 
  4. Rør maisenna ut i litt kaldt vann og rør blandingen inn i gryten. Kok opp under omrøring til suppen tykner.
  5. Skjær laksefilet i biter på ca. 3x3 cm. Ha fiskebitene i gryten sammen med gulrøtter, poteter og matyoghurt eller -fløte.
  6. Kok opp på nytt og senk deretter varmen helt. Lag retten trekke i ca. 5 minutter, til laksebitene er ferdig. Smak til med salt og kvernet pepper, og juster eventuelt smaken med litt mer limesaft.
  7. Finhakk vårløk og persille og dryss over rett før servering. 

Blir suppen for tykk, kan du tilsette litt mer fiskebuljong eller vann. Variér gryten ved å bytte ut eller tilsette meg grønnsaker, for eksempel persille- eller sellerirot, små løk og sukkererter. Du kan også bytte ut laks med andre fiskeslag, eller tilsette reker eller blåskjell i suppen. Noen båter med lime i en skål ved siden av er også godt.

Server gjerne gryten med godt, ferskt brød.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7641, server:MP-PRD-WEB11 23.02.2024 17:43:42