Lagre

Ingredienser

  • 500 g kveitefilet
  • 500 g ørretfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. fennikel
  • 100 g sukkererter
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1,5 ss hvetemel
  • 0,5 ss finhakket frisk rosmarin
  • 0,5 ss finhakket frisk timian
  • 1 dl hvitvin
  • 6 dl fiskekraft
  • 3 dl fløte eller créme fraîche
Del

Fiskefrikassé med rød og hvit fisk

(2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En smakfull fiskegryte med grønnsaker, en nydelig saus og fersk fisk. Vi har brukt ørret og kveite i vår frikassé, men her er det mange muligheter. Spanderer du litt blåskjell, reker eller andre skalldyr i frikaséen, blir den enda bedre.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 500 g kveitefilet
  • 500 g ørretfilet
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. fennikel
  • 100 g sukkererter
  • 3 ss smør eller margarin
  • 1,5 ss hvetemel
  • 0,5 ss finhakket frisk rosmarin
  • 0,5 ss finhakket frisk timian
  • 1 dl hvitvin
  • 6 dl fiskekraft
  • 3 dl fløte eller créme fraîche

Slik gjør du

  1. Fjern skinnet og skjær fiskefiletene i store biter.
  2. Skjær løk, selleri, persillerot og fennikel i jevnstore terninger. Ta vare på det grønne på fennikelen til pynt. Del sukkererter i to på langs.
  3. Smelt smør i en vid kjele eller sauteringspanne og fres løk, selleri, persillerot og fenikkel til de er blanke. Vent med å tilsette sukkerertene, så de bevarer sprøheten sin.
  4. Dryss hvetemel over og rør det godt inn. Rør inn hvitvin, rosmarin og timian, og kok opp.
  5. Hell i fiskekraft og fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper. vend inn sukkerertene. Senk varmen og legg fiskestykkene på toppen av sausen. Sett på lokk og la gryten tekke på lav varme til fisken er ferdig kokt. Pynt med fennikelgress og friske urter.

Server med godt, ferskt brød eller små, kokte poteter.

Frikaséen blir aller best med hjemmelaget fiskekraft, men det finnes også gode buljonger i butikken. 
All slags fisk kan brukes i frikaséen, men prøv å velge fikselag som ikke faller fra hverandre så lett. Suppler gjerne med skalldyr - det gjør frikaséen enda bedre.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant