Eplechutney

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ordet chutney stammer fra Sør-India, og betegner en rekke retter som inneholder krydder, grønnsaker og frukt. En chutney kjennetegnes ofte med at den er både hot, søt og sur. Syrlige norske epler egner seg perfekt i denne chutneyen, som passer like godt til moden ost som til trauste, norske kjøttretter.

Ingredienser

  • 6 stk. eple
  • 2 dl eplecidereddik
  • 200 g brunt sukker
  • 3 stk. sjalottløk , i ringer
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skrell eple, og skjær bort kjernehus. Kutt eplene i biter.
  2. Ha eplebiter i en kjele sammen med eddik, sukker, løk, chili, ingefær, hvitløk og sitronskall. Kok opp og la chutneyen koke på middels varme i minst 15-20 minutter, eller til eplebitene er møre og chutneyen har tyknet.
  3. Smak til med salt og pepper. Hell varm chutney over på varme, rene og tørre glass, og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur. 

Oppbevar glassene mørkt og kjølig.