Eplechutney
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ordet chutney stammer fra Sør-India, og betegner en rekke retter som inneholder krydder, grønnsaker og frukt. En chutney kjennetegnes ofte med at den er både hot, søt og sur. Syrlige norske epler egner seg perfekt i denne chutneyen, som passer like godt til moden ost som til trauste, norske kjøttretter.
Ingredienser
-
6 stk. eple -
2 dl eplecidereddik -
200 g brunt sukker -
3 stk. sjalottløk , i ringer -
1 stk. finhakket rød chili -
2 ts revet frisk ingefær -
2 båter finhakket hvitløk -
skall av
0,5 stk. sitron -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
- Skrell eple, og skjær bort kjernehus. Kutt eplene i biter.
- Ha eplebiter i en kjele sammen med eddik, sukker, løk, chili, ingefær, hvitløk og sitronskall. Kok opp og la chutneyen koke på middels varme i minst 15-20 minutter, eller til eplebitene er møre og chutneyen har tyknet.
- Smak til med salt og pepper. Hell varm chutney over på varme, rene og tørre glass, og sett på tette lokk. Avkjøl i romtemperatur.
Oppbevar glassene mørkt og kjølig.