Enkel sjokoladekake
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En saftig og god sjokoladekake er alltid en sikker vinner, enten du skal servere den i barnebursdag eller som pausekos på en dugnad. Denne oppskriften er superenkel og kaken kan fint lages en dag eller to på forhånd, da blir den bare enda mer saftig.
Ingredienser
24 porsjoner
-
300 g smør -
3,5 dl vann -
6 ss kakaopulver -
3 stk. egg -
3 dl lettrømme eller kefir -
2 ts natron -
4 dl sukker -
7 dl hvetemel -
1 ts salt
Glasur:
-
200 g romtemperert smør -
5 dl melis -
6 ss kakaopulver -
6 ss kaffe
Slik gjør du
- Smelt smør, og ha det i en bolle. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
- Ha i de øvrige ingrediensene, melet til slutt. Visp sammen kakerøren til den er klumpfri. Ikke visp lenger enn nødvendig.
- Smør en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Kle så pannen med et bakepapir og hell i røren.
- Stek kaken på 180 °C i 30-40 minutter på nederste rille i ovnen. Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er kaken ferdig. Avkjøl kaken på rist.
- Bland sammen smør, melis, kakao og kaffe til en sjokoladeglasur. Smør eller sprøyt glasuren på kaken når den er kald.
Lag gjerne kaken en dag eller to i forveien, den blir bare enda mer saftig om den får stå litt etter den er lagd.
Vi har mange andre gode langpannekaker som du bør se på også, blant annet verdens beste gulrotkake med ostekrem!