Enkel bærterte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Bær i kaker er alltid en suksess, og en klassisk bakt bærterte er en av de store favorittene. Skogsbær og hagebær, bruk det du har!
Ingredienser
8 porsjoner
-
5 dl frosne skogsbær -
2 stk. egg -
1,5 dl sukker -
1,5 dl melk -
2 ts vaniljesukker
Tertebunn
-
200 g hvetemel -
100 g kaldt smør i terninger -
0,6 dl vann
Til servering
-
3 dl kremfløte -
4 ss mandler
Slik gjør du
- Smuldre smør og mel til paideigen i en foodprosessor. Tilsett vann og kjør til en fin deig. Pakk plastikkfolie rundt deigen, og la den hvile i 30 minutter i kjøleskap.
- Kjevle ut deigen på benken med litt hvetemel, så den ikke setter seg fast. Kjevle til den er ca. 5mm tykk.
- Smør en 22 cm i diameter terteform og strø den med mel. Ha deigen over i formen. Skjær vekk overflødig deig.
- Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Legg bakepapir over og dekk bunnen med ukokt ris eller erter. Stek bunnen på 180 °C i 10 minutter. Ta ut bakepapir og ris/erter. Stek bunnen videre i 7 minutter til den har fått en gyllen brun farge.
- Pisk sammen egg, sukker, melk og vaniljesukker.
- Tin bærene litt og ha dem i tertebunnen. Hell eggeblandingen over bærene.
- Dekk terten med aluminiumsfolie og stek den på 190 °C i 15 minutter. Ta av folien og stek videre i 15 minutter.
- Pisk kremfløte til luftig krem. Hakk mandler.
- Avkjøl terten og server med hakkede mandler og krem.