Enkel bærterte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bær i kaker er alltid en suksess, og en klassisk bakt bærterte er en av de store favorittene. Skogsbær og hagebær, bruk det du har!

Ingredienser

8  porsjoner
  • 5 dl frosne skogsbær
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl melk
  • 2 ts vaniljesukker

Tertebunn

  • 200 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 0,6 dl vann

Til servering

  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss mandler

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel til paideigen i en foodprosessor. Tilsett vann og kjør til en fin deig. Pakk plastikkfolie rundt deigen, og la den hvile i 30 minutter i kjøleskap.
  2. Kjevle ut deigen på benken med litt hvetemel, så den ikke setter seg fast. Kjevle til den er ca. 5mm tykk.
  3. Smør  en 22 cm i diameter terteform og strø den med mel. Ha deigen over i formen. Skjær vekk overflødig deig.
  4. Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Legg bakepapir over og dekk bunnen med ukokt ris eller erter. Stek bunnen på 180 °C i 10 minutter. Ta ut bakepapir og ris/erter. Stek bunnen videre i 7 minutter til den har fått en gyllen brun farge.
  5. Pisk sammen egg, sukker, melk og vaniljesukker.
  6. Tin bærene litt og ha dem i tertebunnen. Hell  eggeblandingen over bærene.
  7. Dekk terten med aluminiumsfolie og stek den på 190 °C i 15 minutter. Ta av folien og stek videre i 15 minutter. 
  8. Pisk kremfløte til luftig krem. Hakk mandler. 
  9. Avkjøl terten og server med hakkede mandler og krem.