Elgschnitzel
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det blir et saftig og spennende resultat når en biff bankes flat og fylles. Vend den i mel og krydder så får du en sprø og knasende stekeskorpe.
Ingredienser
-
600 g ytrefilet av elg -
4 skiver spekeskinke -
4 skiver jarlsberg eller ridder -
2 ss hakket frisk kruspersille -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss hvetemel -
2 ss margarin
Pasta og grønnsaker:
-
2 pk fersk tagliatelle -
2 stk. gulrot -
1 stk. purre
Stekte kantareller:
-
200 g kantarell -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper -
3 ss smør -
2 ss hakket frisk kruspersille
Slik gjør du
1. Del ytrefileten i biffer, og bank dem flatt ut til omtrent dobbelt størrelse med en biffbanker. Det går også an å bruke en knyttet hånd til bankingen. Legg spekeskinke, ost og persille på halvparten av biffskiva. Brett den andre halvdelen over.
2. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og stek schnitzlene på middels varme i 2-3 minutter på hver side.
3. Rens gulrot og purre, og skjær gulrot med en ostehøvel på langs. Del purre i lange strimler, og kok grønnsakene med pastaen. Sil av vannet, ha i smør og persille. Stek soppen og ha på salt og pepper.
Server de fylte elgschnitzlene med fersk pasta, grønnsaker og sopp.