Elgschnitzel

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det blir et saftig og spennende resultat når en biff bankes flat og fylles. Vend den i mel og krydder så får du en sprø og knasende stekeskorpe.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ytrefilet av elg
  • 4 skiver spekeskinke
  • 4 skiver jarlsberg eller ridder
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ss margarin

Pasta og grønnsaker:

  • 2 pk fersk tagliatelle
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. purre

Stekte kantareller:

  • 200 g kantarell
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss smør
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Slik gjør du

1. Del ytrefileten i biffer, og bank dem flatt ut til omtrent dobbelt størrelse med en biffbanker. Det går også an å bruke en knyttet hånd til bankingen. Legg spekeskinke, ost og persille på halvparten av biffskiva. Brett den andre halvdelen over.

2. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og stek schnitzlene på middels varme i 2-3 minutter på hver side.

3. Rens gulrot og purre, og skjær gulrot med en ostehøvel på langs. Del purre i lange strimler, og kok grønnsakene med pastaen. Sil av vannet, ha i smør og persille. Stek soppen og ha på salt og pepper.

Server de fylte elgschnitzlene med fersk pasta, grønnsaker og sopp.