Elggulasj

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulasjsuppe har sin opprinnelse fra Ungarn. Det er en smaksrik og kraftig suppe der paprika er en viktig ingrediens. Den lages opprinnelig med storfekjøtt, men smaker fortreffelig også med elg.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g grytekjøtt av elg
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts karve
  • 1 ts tørket merian
  • 2 ss margarin til steking
  • 100 g bacon
  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. laurbærblad
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 ts sukker
  • 1 l kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
  • 2 stk. rød paprika
  • 1 skive sellerirot
  • 4 stk. potet

Slik gjør du

  1. Brun bacon i terninger, hakk løk og finhakk hvitløk. Brun det lett i en i en kjele. Ta det ut.
  2. Bland sammen paprikapulver, hvetemel, salt, pepper, støtt karve og merian. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3x3 cm, og vend disse i mel- og krydderblandingen.
  3. Brun kjøttet, ha i bacon, løk, tomatpuré, sukker og laurbærblad. Hell på kraft og kok opp. La suppa trekke 10-15 minutter.
  4. Skrell potet og sellerirot og del i små terninger. Del paprika i biter, og tilsett grønnsakene i suppa. Kok til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter. Smak til suppa med eventuelt mer krydder.

 Server elggulasj med brød.

Tips: Bruk en morter til å støte karven med.