Elgcarpaccio
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Elgkjøttet fortjener sin carpaccio! Nyt denne smaksopplevelsen der skogens konge danser sammen med sopp, bær og et lite innslag av appelsin. Den passer godt som forrett, en mellomrett, eller kveldskos.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g indrefilet av elg -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
1 ss margarin -
3 ss hakket frisk kruspersille og evt. andre urter (timian, kjørvel)
Sopp og bringebær:
-
200 g kantarell -
1 ss smør -
2 ss appelsinmarmelade -
200 g bringebær -
0,25 potte frisk kjørvel
Slik gjør du
- Renskjær indrefileten for eventuelle sener. Brun den lett i stekepanne.
- Hakk urter og bland sammen med salt og pepper på en fjel. Rull fileten i blandingen, pakk inn i plastfolie og legg den i fryseren et par timer.
- Skjær elgfileten i 2-3 mm tykke skiver, og legg dem på tallerken.
- Stek kantareller i smør, bland inn appelsinmarmelade. Legg kantareller, bringebær og kjørvel over kjøttet. Dryss litt flaksalt og nykvernet pepper over til slutt.
Server med brød.